lördag 7 november 2015

Idébrist och fantasiarenor

Förra fredagen skrev mina partivänner på debattplats i lokaltidningen om hur de rödgröna saknar egen politik för idrott, varför de nu efter ett års velande väljer att ändå genomföra de alliansförslag som redan låg på bordet.

Den här fredagen svarar de rödgröna, på samma plats, att den arena som de tänker bygga är 500 miljoner billigare än den arena som alliansen inte byggde under förra mandatperioden.

Vidare hoppas de nu att Sirius går upp i Allsvenskan och fyller Studenternas ”idag och imorgon”. Samråd med föreningar och utövare har skett, och tydligen ska den nya arenan även vara öppen för spontanidrott alla dagar i veckan.

Om Sirius damlag, vars tränare just fick sparken på grund av ”samarbetssvårigheter”, då kan smyga sig in och spontanträna lite klargörs inte. Däremot ska man säkra hotade arters överlevnad i Europa, installera solpaneler, och köra skyttelbussar.

Jag är inte så intresserad av att jämföra det rödgröna bygget med en obyggd fantasiarena. Däremot är jag fortfarande nyfiken på varför den verkliga arenan planeras bli nästan fyra gånger så dyr som Gavlevallen. 320 miljoner är fortfarande väldigt mycket pengar.

Inga kommentarer: