tisdag 18 augusti 2015

Oväntad uppgift: Elitidrottsstipendium

Enligt ett nyss ankommet mejl delar Uppsala kommun tydligen ut ett elitidrottsstipendium. Vinnaren utses tydligen av Idrotts- och fritidnämnden på septembersammanträdet. En lista på 21 idrottare med namn, ålder, idrott, mål, meriter, motivering, samt vad eventuella prispengar kommer att gå till bifogades. Som ett extra tips meddelas slutligen att två vinnare, en kvinna och en man, utsågs förra året, samt att jag inte bör lämna ut information om kandidaterna till någon utomstående.

En mängd frågor uppstår: Var kommer pengarna ifrån? (Nja, det kan jag gissa.) Vilka kriterier delas priset ut efter? Hur stort är priset? Som tur är kan Google hjälpa mig.

Enligt en pressrelease från i maj ska stipendiet ”stötta aktiva idrottsutövare i Sverigeeliten som satsar målmedvetet för att nå internationell framgång”. Vidare ska de vara uppsalabor och ”en god förebild för barn och unga”. Stipendiesumman är 40 000 kronor. Vårt miljöpartistiska kommunalråd tycker att det är kul och hoppas att det ska inspirera andra att idrotta. Länken till mer information kräver användarnamn och lösenord (som jag inte har).

Beslut om vinnare ska alltså tas i nämnden. Kommer det att gå till votering? Bör en moderat rösta för golf och tennis? Gillar miljöpartister orientering? Kommer de röda endast att rösta för lagsportare?

Rimligast vore kanske att titta på vad de olika kandidaterna tänker göra med pengarna.

Inga kommentarer: