torsdag 9 november 2017

Spadtag för Nya studenternas

Själva ceremonin var ganska ospännande. Två kommunalråd och en kommunal VD sa ett par ord från en scen, ett gäng höjdare sparkade iväg några bollar (det blev inget grävande), och därefter gick vi alla in och drack lite cider och åt några caterade snittar.

Läget just nu är att kommunen håller på att bygga en arena. Båda stadens elitlag signalerar att hyran blir för hög och att de utrymmen som byggs inte är i linje med vad de behöver eller vill ha. Borlängelaget Dalkurd är kanske intresserade av att flytta sin bolagiserade elitverksamhet till arenan om de får samma villkor som andra lag, men vilka behov de har eller hur mycket de kan tänka sig att betala är inte klargjort.

Man kan tycka vad man vill om det, men i praktiken bygger kommunen nu, för ett icke oansenligt antal hundra miljoner, en ny fotbollsarena till Sirius. Om Sirius, likt på 80-talet, legat i division 3 och 4 så hade man nog kunnat nöja sig med en enklare renovering, men nu måste den hålla den nivå som pamparna i fotbollsförbundet bestämt (inklusive 950 VIP-stolar, 400 kvadratmeter VIP-lounge, etc).

I lokaltidningen läser jag att “Fokus från Uppsala kommuns sida är nu att inleda en relation med Sirius i första hand och sedan när vi har landat i en dialog och vet vilka behov de har så får vi ta ställning till hur vi hanterar resterande yta.”

Jag kan inte undgå att tänka att det skulle kunna ha varit en bättre idé att prata igenom behov och hyresnivåer med Sirius innan man drog igång byggandet. Det har ju ändå gått två år sedan byggplanerna presenterades för pressen.

Inga kommentarer: