fredag 24 juli 2015

Tillhandahållandet av idrottsarenor för professionell elitidrott

I en ledare på dt.se (jag gissar att det står för ”Dalarnas Tidningar” eller liknande, men har inte kunnat bekräfta det på sajten) beskrivs hur en C+S-majoritet i Mora vinner valet 2002 och sätter den lokale hockeydirektören i idrottsnämnden. I praktiken verkar hockeyklubben, via skattesedeln, ha fått fri tillgång till medborgarnas pengar och inte tvekat att utnyttja det. Idrottsligt verkar det ha gått hyfsat ett par år, men ekonomiskt ser det ut att ha varit en katastrof. Som tur är (?) har klubben kunnat skicka notan till kommunen.

Hurtiga idrottsskribenter på Idrottens Affärer menar att de kan ”bevisa” att arenor egentligen går med vinst bara man räknar in alla intäkter. Forskare på området räknar dock på annat sätt.

Jag är tveksam till att tillhandahållandet av idrottsarenor för professionell elitidrott är en kärnverksamhet för kommunen.

Ideologiskt ser jag hellre sänkt skatt och att medborgarna frivilligt får stödja de lag de gillar. Rent praktiskt tänker jag fortsätta att titta på siffrorna, ställa frågor och inte förblindas av idrottsliga framgångar.

Inga kommentarer: