söndag 8 februari 2015

Tre gånger hockey i lokaltidningen

I lokaltidningen erbjuds tre spännande perspektiv på vad som händer i Hockey-Uppsala.

  1. På ledarplats beskriver Johan Rudström en ideell förening (Almtuna hockey) som på ett ”obegripligt och oseriöst” sätt kraschar sin ekonomi med höga löner till sportchefer och stjärnspelare, för att sedan komma springande efter allmosor från sponsorer, fans, och kommun. Kraschen drabbar naturligtvis inte bara det hårdsatsande A-laget utan kassan har tömts även för juniorer, damer, samt pojk- och flicklag.
  2. I sportdelen kastar Håkan Lundh längtansfulla blickar mot den visionära sportpolitiken i Karlskoga och Örebro. Almtunas Gränbyhall var tydligen ett skämt redan när den byggdes 1974, och (kanske värst av allt) saknas en permanent pressläktare i Fyrishov.
  3. I gårdagens sportdel beskrivs hur Almtuna hockey ansöker om rekonstruktion på grund av ”det växande skuldberget” och att rekonstruktören är optimistisk. Tyvärr har damlaget tydligen stört rekonstruktionen genom att inte dra år samma håll.

Jag ser framför mig hur Rudström och Lundh möts vid kaffeautomaten. Ennio Morricone i bakgrunden. Där har vi en hockeymatch jag skulle vilja se.

Rudström avslutar sin ledare på ett utmärkt sätt:

"Uppsala kommun tänker inte skriva av några skulder, vare sig för Almtuna eller för Sirius bandy som också hamnat i trångmål. Det är bra. Hur gärna än Uppsalaborna vill se lag i högsta serien ska det inte ske med skattemedel. Det är breddidrotten som ska värnas och den ska inte blandas ihop med storaffärer. Den som har pengar i överflöd och vill skapa en storklubb i Uppsala är välkommen att försöka, bara tioåringarna får spela och sälja sitt fika ifred."

Inga kommentarer: